Παγκόσμια ημέρα των ζώων. Μήνυμα της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βούλας Αγγελοπούλου.
Μήνυμα της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βούλας Αγγελοπούλου -για την εποπτεία του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου. Καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα υπενθύμισης για υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, αλλά και δράση τερματισμού αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! Τα δημιουργούν οι άνθρωποι…
Γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ επιμένουν να αφήνουν το κατοικίδιό τους να γεννά και δεν το στειρώνουν!
Γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ παρατούν με ευκολία το ζώο τους στην πρώτη δυσκολία. Γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ αγοράζουν αντί να υιοθετούν το δικό τους κατοικίδιο.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ!
Όλοι οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν να βρίσκονται σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον γι’ αυτά, που με μια λέξη το λέμε «οικογένεια»!
Ωστόσο, τα αδέσποτα δεν έχουν αυτή την τύχη. Αντ’ αυτού, υποφέρουν συχνά από το υπερβολικό κρύο ή τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη τροφής, ενώ παράλληλα πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν κάποια πάθηση ή ασθένεια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλά αδέσποτα ζώα έρχονται αντιμέτωπα και με βίαιες συμπεριφορές ανθρώπων.
Εν μέσω πανδημίας, τα αδέσποτα ζώα πλήττονται πολύ περισσότερο.
Η παραμονή μας στο σπίτι έχει οδηγήσει αναπόφευκτα στην παραμέλησή τους. Σε ασιτία από έλλειψη τροφής, σε εγκαταλείψεις, σε μείωση των στειρώσεων.
Η σημερινή ημέρα ας γίνει η αφορμή για να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας.
Όλοι εμείς, ως άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τα ζώα, μπορούμε και οφείλουμε να αναλάβουμε δράση!
Ελάτε λοιπόν να φροντίσουμε για την ΕΥΖΩΙΑ τους!
Όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζήσουν όμορφα! Ας τους προσφέρουμε τροφή & νερό, ας τα στειρώσουμε, ας τα υιοθετήσουμε…
Άλλωστε, όπως είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους, μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».