ΟΙΔΙΠΟΥΣ

Η παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» έρχεται στο «Φεστιβάλ Πέτρας» την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 επιχειρώντας να μελετήσει την εσωτερική δαιδαλώδη διαδρομή του Οιδίποδα (μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία).
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Τρεις αφηγητές ανασύρουν επί σκηνής την ιστορία του Οιδίποδα, του ανθρώπου που ήταν μοιραίο να φτάσει στην γνώση και σε όλη την οδύνη που αυτή επιφέρει. Σε ένα νεκρικό τοπίο, ένα τοπίο λοιμού, ο Οιδίπους- βασιλιάς της Θήβας , επιχειρεί να μάθει την αιτία της «αρρώστιας», την αιτία που όλος ο λαός του «νοσεί». Η διαδικασία αυτής της έρευνας οδηγεί στην επώδυνη απάντηση: Η αρρώστια είναι ο ίδιος.
Οι τρείς ηθοποιοί στήνουν ένα κρίσιμο «παιχνίδι» στο οποία ανά πάσα στιγμή παρακολουθούν και αναπαριστούν όλη τη διαδρομή του Οιδίποδα προς τη γνώση, τη δυσκολία που έχει η ομολογία της γνώσης και την αντίσταση του ανθρώπινου όντος να γνωρίσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Στο έργο του Σοφοκλή όλα τα πρόσωπα είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα, άγιοι και αμαρτωλοί, συνειδητοί και ασυνείδητοι.
Μια «ψιθυριστή» παράσταση που επιχειρεί να αναμοχλεύσει την εσωτερική διαδρομή των προσώπων και να αποκαλύψει την οδύνη που συνθέτουν ερήμην τους. Μια βουτιά στο υποσυνείδητο, σε μια μνήμη, σε μια γνώση  που ενυπάρχει μέσα μας και που παλεύουμε αενάως να μη δούμε.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Δημήτρης Καραντζάς
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Μετάφραση (Οιδίποδα του Σοφοκλή): Μίνως Βολανάκης
Μετάφραση (Οιδίποδα του Παζολίνι): Δημήτρης Αρβανιτάκης
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες & Εικαστικό αφίσας: Γκέλυ Καλαμπάκα
Θέατρο Πέτρας: Πέμπτη 23 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση: «ΟΙΔΙΠΟΥΣ»
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18 ευρώ, Ανέργων, Φοιτητικό & Παιδικό 15 ευρώ 
Εξώφυλλο της παράστασης "Οίδιπους"