Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πετρούπολης.
Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πετρούπολης.
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Πετρούπολης.
Το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, Συλλόγων, Φορέων και Μαθητών του Δήμου μας.
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τη Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Πετρούπολης Θανασοπούλου Κωνσταντίνα.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, ενώ η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, των Εθνικοτοπικών, Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων, καθώς και των Αθλητικών & Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου μας, ενώπιων των επισήμων.
Την ευθύνη για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πετρούπολης Γεώργιος Βαμβακάς.
Φωτογραφίες: George Panos Photography