Ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή την «Ημέρα Φροντιστή 2022» σας καλεί σε Διαδικτυακή Διαδραστική Συνάντηση για την Άνοια
Ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή την «Ημέρα Φροντιστή 2022» σας καλεί σε Διαδικτυακή Διαδραστική Συνάντηση για την Άνοια
Φροντίζουμε – Ελπίζουμε – Συνεχίζουμε
Ο Δήμος Πετρούπολης σας καλεί σε Ανοικτή Διαδραστική Διαδικτυακή Συνάντηση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων της Εταιρείας, αλλά και της Ημέρας Φροντιστή, στην οποία θα συμμετέχουν ζωντανά ασθενείς με άνοια και φροντιστές ατόμων με άνοια, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.
Είκοσι χρόνια πριν, δύο συγγενείς ατόμων με άνοια και ένας γιατρός, αποφάσιζαν να ιδρύσουν την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Ο σκοπός τους ήταν απλός όσο και επιτακτικός: Η υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους. Υποστήριξη πρακτική, επιστημονική και θεσμική, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους όσοι δοκιμάζονταν στην περιπέτεια της άνοιας και της νόσου Alzheimer.
Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Εταιρεία οργάνωσε και λειτουργεί 5 Κέντρα Ημέρας, 94 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και μια υπηρεσία Φροντίδας στο Σπίτι, βοήθησε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια, υποστήριξε περισσότερα από 110.000 άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και επισκέφθηκε 11.000 οικογένειες κατ’ οίκον.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η πρόεδρος της Εταιρείας, νευρολόγος – ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, κα Πάτρα Μπλέκου, η οποία θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα της Εταιρείας αυτά τα 20 χρόνια. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φροντιστής και δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 7210001 ή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://congressworld-registrationform.gr/alzheimer2022/
Στους εγγεγραμμένους θα αποσταλούν ηλεκτρονικά οι οδηγίες για την άμεση σύνδεση στην πλατφόρμα μετάδοσης.
Για τους ενδιαφερόμενους που έχουν ήδη υποβάλει την εγγραφή τους, αυτή
ισχύει κανονικά και δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://alzheimerathens.gr/?idU=1
Ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή την «Ημέρα Φροντιστή 2022» σας καλεί σε Διαδικτυακή Διαδραστική Συνάντηση για την Άνοια