Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης»
Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης»
Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF «Η Ώρα της Γης» για την προστασία του πλανήτη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και μιας νέας αρχής με σεβασμό απέναντι στη φύση και το περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην «Ώρα της Γης» το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα από τις 20:30 έως τις 21:30, σε μια συμβολική κίνηση υπέρ των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η «Ώρα της Γης» αποτελεί μια παγκόσμια δράση που «γεννήθηκε» το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή «Ώρα της Γης» απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αφήσουν για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις, που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φύσης. Αυτή η μία ώρα που θα αφιερώσουν στη φύση εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδοτεί τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.
Για να μάθετε περισσότερα για την «Ώρα της Γης», να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκστρατεία και να παρακολουθήσετε το βίντεο που έχουν ετοιμάσει, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.wwf.gr/ta_nea_mas/?uNewsID=9510441