Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.   Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο.
   Φέτος, συμπληρώνονται 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο την 1η Μαΐου του 1886. Μια εξέγερση, που κατέληξε σε αιματοχυσία κι έμεινε στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων, για το δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.
   Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν είναι τυπικός, αλλά ουσιαστικός. Ακόμη κι αν έχουν σημειωθεί ρηξικέλευθες κατακτήσεις, η εποχή που διανύουμε απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση. Η οικονομική, ενεργειακή, κοινωνική και υγειονομική κρίση, έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον εργασιακό τομέα, με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και τα εργασιακά δικαιώματα να τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση.
   Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Πετρούπολης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων με σεβασμό και κατανόηση, στηρίζοντας κάθε αγώνα που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος εργασίας, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής. Παράλληλα, διεκδικεί θέσεις εργασίας στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών ευκαιριών. Επιπλέον, σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, ο Δήμος μας μεριμνά και συμπαρίσταται υλικά και ηθικά στις ευάλωτες ομάδες, λαμβάνοντας μέτρα ανακούφισης προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να κρατηθεί η κοινωνία μας ενωμένη και δυνατή.
   Ωστόσο, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας καθώς η πρώτη μέρα του Μαΐου είναι η μέρα που η φύση γιορτάζει την αναγέννηση της γης και τη νίκη του καλοκαιριού έναντι στον χειμώνα. Ας χαρούμε λοιπόν όλοι τον υπέροχο φυσικό πλούτο που έχουμε στον Δήμο μας και ας γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με υγεία και αισιοδοξία!

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος
Δήμαρχος Πετρούπολης