ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου, με θέμα τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής» (B.L.S.).
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε διάρκεια 5 ωρών ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100. Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου ήταν κατάμεστη, αφού εκτός από τους δημότες της Πετρούπολης ανταποκρίθηκαν και δημότες άλλων περιοχών (πχ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω και Καρέα).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, αναπτύχτηκαν τα εξής θέματα: Ασφάλεια σκηνής, Πλάγια θέση ασφαλείας, ΚΑΡΠΑ, Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και Αντιμετώπιση πνιγμονής. Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για τις ιδιαίτερες ανάγκες του και τα εποπτικά μέσα ήταν επαρκή (προβολή οπτικοακουστικού υλικού). Κατά την τελευταία ώρα του σεμιναρίου έγινε βιωματική εκπαίδευση των παρευρισκομένων (χρησιμοποιήθηκαν κούκλες-προπλάσματα και εθελοντές) ενώ στη λήξη του σεμιναρίου, χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους.
Την ευθύνη εκ μέρους του Δήμου Πετρούπολης για την αξιόλογη διοργάνωση, είχε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε το συγκεκριμένο σεμινάριο, ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, αποφάσισαν την διοργάνωση νέου σεμιναρίου, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, με θέμα «Βασικές αρχές προστασίας από τον σεισμό και την φωτιά».