Μικρογραφία Μνημειο Αγνωστου Στρατιώτη

Ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας

Ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, καλεί τους πολίτες της Πετρούπολης να αναρτήσουν στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία.
«Δεν ξεχνάμε ούτε την Ιστορία μας, ούτε την Εθνική μας Συνείδηση, ούτε την Παρακαταθήκη που μας άφησαν αυτοί που μας χάρισαν την Ελευθερία!» Η ανάρτηση της γαλανόλευκης είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα φέτος που οι συνθήκες με τα κατεπείγοντα μέτρα για τον κορωνοϊό ματαίωσαν τις παρελάσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις της «Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821».

Με εγκύκλιο που έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020, προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12 Απριλίου 2020.
Υπενθυμίζει επίσης ότι με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.
Κατ’ εξαίρεση, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».