Ξεκίνησε η διενέργεια απολυμάνσεων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-21, προχώρησε στη διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο τη «θωράκισή» τους απέναντι στον κορωνοϊό, και την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από το εποχικό προσωπικό Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και στους κοινόχρηστους και αύλειους χώρους των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Παράλληλα, η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, έχει μεριμνήσει για τον εφοδιασμό όλων των σχολικών μονάδων με Υγειονομικό Υλικό.

Οι απολυμάνσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε τα σχολεία να παραδοθούν έτοιμα και ασφαλή τη Δευτέρα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης αντιμετωπίζει ως χρέος την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας τους και την προετοιμασία των χώρων που θα τους υποδεχθούν, έτσι ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όχι μόνο να νιώθουν αλλά και να είναι ασφαλείς!