Ξεκινά η Συλλογή Μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Πετρούπολης

Ξεκινά η Συλλογή Μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας περαιτέρω τις δράσεις στην ανακύκλωση, προχωρά στην εφαρμογή προγράμματος συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, τα οποία προκύπτουν ως κατάλοιπο της παραγωγικής δραστηριότητας επιχειρήσεων εστίασης, νοικοκυριών κ.α.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης REVIVE Α. Ε. εγκατέστησε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου ειδική δεξαμενή για την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων η οποία βρίσκεται πλέον στη διάθεση των δημοτών.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, συλλέγοντας τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια με σκοπό να τα απορρίψουν στην ειδική δεξαμενή ανακύκλωσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα περιορίσουμε την αύξηση τοξικών αποβλήτων, τα οποία αντί να μολύνουν το περιβάλλον και τη ζωή μας, θα επαναχρησιμοποιούνται, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και η συνειδητή, εκ μέρους μας, επιλογή να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Οι δημότες και οι επισκέπτες της Πετρούπολης μπορούν να παραδίδουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια:
καθημερίνα από τις 7:00 έως τις 17:00
• & τα Σαββατοκύριακα από τις 7:00 έως τις 14:00
στο Αμαξοστάσιο του Δήμου στο τέρμα των οδών Κερασόβου και Αναπαύσεως (λίγο πριν το Δημοτικό Κοιμητήριο), όπου σε συνεννόηση με τον υπάλληλο που θα βρίσκεται στο φυλάκιο του χώρου, θα καθοδηγούνται στο σημείο που βρίσκεται η ειδική δεξαμενή για να τα απορρίπτουν.

Επισημαίνεται ότι κατά τη λειτουργία του ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, η εταιρεία θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πετρούπολης συμφωνημένη ποσότητα νέου ελαίου μαγειρικής.