Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ - πληροφορίες

Ενημέρωση για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ

 

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, γνωστοποιεί στους πολίτες, πως λειτουργεί επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ.

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία λειτουργεί από το 1990 επί της οδού Λ. Γαλατσίου 19 στην Αθήνα, προσφέροντας υπηρεσίες στον τομέα της κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες, σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι/ες να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν.

Παράλληλα, οι καταρτιζόμενοι/ες παρακολουθούνται από την ομάδα ειδικού επιστημονικού προσωπικού που τους παρέχουν συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες (ΣΥΥ) στη διάρκεια της φοίτησής τους, ώστε να ενισχυθούν ως προς τις δεξιότητες τους και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης είναι δυο σχολικά έτη (1800 ώρες κατάρτισης) και στους καταρτιζόμενους παρέχεται επιδότηση (ημερήσια αμοιβή ύψους 30€ ανά εκπαιδευόμενο) και ασφαλιστική (ιατροφαρμακευτική) κάλυψη στο ΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΔΩ:

Η ένταξη των καταρτιζόμενων στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών, γίνεται κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης/πρόσκλησης.

Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου κάθε έτους, ενώ η επιλογή πραγματοποιείται βάση εισοδηματικών κριτηρίων. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατοχή ενεργού δελτίου ανεργίας και η εγγραφή του κατόχου δελτίου ανεργίας στο μητρώο Ε.Κ.Ο. του Ο.Α.Ε.Δ. με την προσκόμιση της πιο πρόσφατης απόφασης αναπηρίας σε ισχύ (αποφάσεις αναπηρίας με χαρακτηρισμό ανίκανος/η για εργασία δεν γίνονται αποδεκτές).

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση για το σχολικό έτος 2022-2023 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.oaed.gr/prosklhsh-ekdhloshs-endiaferontos-ghia-tin-eisaghoghi-katartizomenon-sti-skholi-epaghghelmatikis-katartisis-atomon-me-anapiria-athinwn-ghia-to-skholiko-etos-2022-2023

 

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ.

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ.