Καύσωνας: Κλειστά αύριο (12/6) νηπιαγωγεία και δημοτικά, κανονικά οι εξετάσεις σε Γυμνάσια, Λύκεια

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μη μετατοπίζουν την ευθύνη τους στους Δήμους.

Η ύπαρξη παλιών σχολικών κτιρίων, κοντέινερ, η έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρησή και τον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό τους εκθέτει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε καιρικά φαινόμενα. Αιτούμαστε έκτακτη χρηματοδότηση προς  τον Δήμο μας για τη θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ανακοινώσει σήμερα τη δυνατότητα λήψης έκτακτων γονικών αδειών για όλους τους γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής.