ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ομιλία με θέμα “Ιατρικές δράσεις στη μαθητική κοινότητα”, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης και συγκεκριμένα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ (Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια), την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο.

Στην διοργάνωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νικόλαος Κακαβάς, η Διευθύντρια του Kέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων κ. Περσεφόνη Κακούρη, εκπρόσωποι της 1ης κ 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας ΤΟΜΥ Πετρούπολης, Διευθυντές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας.

Τα κυριότερα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις κύριες δράσεις της 2ης ΔΥΠΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την 1η και την 2η ΤΟΜΥ Πετρούπολης και περιλαμβάνουν τον εμβολιαστικό έλεγχο των παιδιών της Α’ και Β΄ Δημοτικού, τον εμβολιαστικό επανέλεγχο των παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου για επαναληπτικές δόσεις, τον έλεγχο για σκολίωση σε μαθητές της Στ΄ Δημοτικού, τον έλεγχο για οπτική οξύτητα σε μαθητές Δημοτικού και τον έλεγχο για στοματική υγεία και στοματική υγιεινή.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων έθεσαν προτάσεις για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων, που σχετίζονται με την πραγματοποίηση Ενημέρωσης για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους παράγοντες της 2ης ΔΥΠΕ, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο μας.