Ημερίδα με θέμα τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώνει υβριδική ημερίδα με θέμα «Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η ημερίδα αφορά σε νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η καρδιαγγειακή νόσος, η δυσλιπιδαιμία κ.α.

Τα καρδιομεταβολικά νοσήματα αποτελούν χρόνιες παθολογικές καταστάσεις με αρνητικές συνέπειες για την καρδιαγγειακή λειτουργία και τις μεταβολικές διεργασίες. Η έγκαιρη διάγνωση, αλλά και ο εντοπισμός ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων είναι σημαντικοί παράγοντες για την αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών νοσημάτων και τη μείωση των πρόωρων ή αιφνίδιων θανάτων από αυτά.

Στόχος της ημερίδας είναι η σωστή πληροφόρηση των διαβητικών, αλλά και του γενικού πληθυσμού για τις ευεργετικές επιπτώσεις της διατροφής και της άσκησης στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου.

Η ημερίδα είναι ελεύθερη προς όλους και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 11 το πρωί, στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (πλησίον Α΄ ΚΑΠΗ).

 Εισηγητές θα είναι οι Ιατροί Παθολόγοι: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος & Λουκία Πλιούτα.

 Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ημερίδα και διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ και να θέσουν γραπτώς τα ερωτήματά τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_S02_P95CSBa7JDUmQM3AUA