Ξένια Γιώγου: «Καμία συγχώνευση σχολείων και τμημάτων»

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων της Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα (1/3), στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, εκπρόσωποι των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων, των Σωματείων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι των οικείων Δήμων. Τη Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ξένια Γιώγου.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή, Ιωάννη Ψαχούλα, και στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης τονίστηκε πως οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις, που γίνονται με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων, θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τη διδασκαλία και τη μάθηση.

Η κυρία Γιώγου, σε δήλωσή της, ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, ενώνει τη φωνή της με τις φωνές των γονιών και των εκπαιδευτικών της Γ’ Αθήνας και τάσσεται στο πλευρό τους απαιτώντας να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Να προσθέσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας έχει ομόφωνα ταχθεί ενάντια σε κάθε τέτοια προσπάθεια».