Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας
Οι «Φωνές της Πέτρας» ανταμώνουν, σμίγουν και λαλούν, στο Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00.
Το «Πολυφωνικό Καραβάνι», ο παγκόσμια αναγνωρισμένος πολιτιστικός θεσμός, εγγεγραμμένο από το 2020 στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών της UNESCO ως η μόνη εγγραφή από την Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες απ’ όλο τον κόσμο, επιστρέφει στο Θέατρο Πέτρας!
Στον χώρο που φιλοξενεί, εδώ και είκοσι δύο χρόνια, το κορυφαίο πολυφωνικό αντάμωμα κάθε χρόνο στην Αθήνα, έχοντας συμβάλει και αντανακλώντας επάξια την παγκόσμια αναγνώριση!
Περισσότεροι από εκατόν σαράντα ερμηνευτές, με είκοσι σχήματα, ομίλους και σειρά βιωματικών ερμηνευτών από όλες τις περιοχές και τις γενιές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, καθώς και από τις Βαλκάνιες πολυφωνίες, συμμετέχουν στην κορυφαία γιορτή πολυφωνίας!
Με πολυφωνικά τραγούδια της αγάπης, της ξενιτιάς, του γλεντιού και του χορού! Τραγούδια που, όπως γράφει ο ποιητής Μ. Γκανάς, «ή τ΄ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ΄ αντέξεις»!
Ο κορυφαίος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού των φωνών στην Αθήνα, η μεγάλη γιορτή των «Φωνών της Πέτρας» στον προνομιακό τους χώρο, το απαράμιλλο Θέατρο Πέτρας!
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό