Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στον Δήμο Πετρούπολης.

Ο Δήμος Πετρούπολης, υποδέχτηκε φέτος για πρώτη φορά τη «Φλόγα της Αγάπης», μεταδίδοντας το πανανθρώπινο μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, η λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε με μία συμβολική τελετή στο Θέατρο Πέτρας, παρουσία του Δημάρχου, μελών της Δημοτικής Αρχής και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid 19.

Η Φλόγα παραδόθηκε στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο από τον Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Π. Φαλήρου, Ιωάννη Αρκουμάνη, για να ανάψει, στη συνέχεια, το βωμό της Αγάπης, κηρύσσοντας την έναρξη της λαμπαδηδρομίας. Αμέσως μετά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με αναμμένες της δάδες, διέσχισαν συμβολικά τον χώρο του Θεάτρου με κατεύθυνση την κεντρική σκηνή «Μίνως Βολανάκης», όπου ολοκληρώθηκε η τελετή, με ομιλίες και απονομή αναμνηστικών.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Η φλόγα της αγάπης, πρέπει να διαπεράσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων το μήνυμα, ότι όλοι είμαστε δέκτες και όλοι μπορεί να είμαστε δυνητικοί δότες. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, είναι τα ανώτερα ηθικά βάθρα πάνω στα οποία στηρίζεται μια πολιτισμένη κοινωνία. Στις σημερινές δύσκολες στιγμές, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και ο εθελοντισμός, ειδικά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η αιμοδοσία, είναι ένα υπέρτατο καθήκον όλων μας. Πιστεύουμε ότι το μήνυμα αυτό θα έχει ανταπόκριση στους πολίτες της Πετρούπολης και κατ’ επέκταση στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Συλλιγνάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παναγιώτης Κάκαλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, ο Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου & Εντεταλμένος Σύμβουλος στον Αθλητισμό Στέλιος Χρυσικός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χρήστος Κυριάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βαμβακάς και από από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος των Δημοτικών Ιατρείων Μελέτης Βατίστας.

Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.

Φωτογραφία: Κώστας Καραγιαβούρης