Ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης και του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας, στηρίζει την «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 σε 34 πόλεις της Ελλάδας, με κεντρικό άξονα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»!

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές, με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Στην Ευρώπη παρατηρείται ότι ένας στους τέσσερις θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). Στην Ελλάδα, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνονται εξαιρετικά μετά τη νυχτερινή έξοδο του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στους νέους.

Το μήνυμα της δράσης, είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δε θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων, αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.
Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται και φέτος σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει για την ασφαλή τους επιστροφή μετά το τέλος της βραδιάς, υπενθυμίζοντας ότι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».
Διαφορετικά, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ ή TAXI για την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα για τη δράση του (Ι.Ο.ΑΣ.) στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ioas.gr/…/14i_Europaiki_Nuchta_Choris_Atuchima…/