Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετείχε στην Τελετή βράβευσης για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” στο Ζάππειο Μέγαρο

Ο Δήμος Πετρούπολης με το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης, παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης στο Ζάππειο Μέγαρο για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019” και συμμετέχει στο λεύκωμα που δημιουργήθηκε για τις δράσεις προώθησης για τη βιώσιμη κινητικότητα.
Τα φωτεινά παραδείγματα των ελληνικών πόλεων που εμπνέουν με τις δράσεις τους και πρωτοπορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην πράξη, βραβεύτηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και άλλων Υπουργείων, καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης.

Η τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019“, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού αναδεικνύοντας τους βιώσιμους αστικούς Δήμους που με τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητά τους εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες τους και αναδεικνύουν τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την τελετή βράβευσης τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε χαρακτηριστικά: «H βιώσιμη αστική κινητικότητα απαιτεί ριζική αλλαγή νοοτροπίας και διαμόρφωση ενός νέου περιβαλλοντικού ήθους, με σημαντικό βήμα τη σταδιακή μετάβαση σε διαφορετικούς τρόπους δημόσιας μεταφοράς – ποδήλατα, πεζοδρόμους, ηλεκτρικά οχήματα, σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων. Πρόκειται για λύσεις που διασφαλίζουν τη ζωτική ροή ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών, ενώ ταυτοχρόνως αποτρέπουν την περιβαλλοντική απορρύθμιση που εκφράζεται με πλημμύρες, ξηρασίες, ή αιφνίδια κυνικά καύματα. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη η χαρά μας που βραβεύονται ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι και η χώρα μας συμμετέχει και συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών».

Η Πετρούπολη ήταν ανάμεσα στις 86 ελληνικές πόλεις του συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή εκστρατεία και είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις τους, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε επετειακό λεύκωμα.