Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο

Έργα υποδομών και ποιότητας ζωής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και πραγματοποίηση επίσκεψης στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πετρούπολης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πετρούπολης ο κ. Βλάχος, όπου η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής, βιοκλιματικών αναπλάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν επίβλεψη του έργου «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο Οικοδομικό Τετράγωνο 914» το οποίο είναι στην τελική φάση της ολοκλήρωσης και έχει προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ. Ο Παιδικός Σταθμός είναι συνολικής επιφανείας 579 τετραγωνικών μέτρων και θα εξυπηρετεί 54 νήπια. Στις βιοκλιματικές υποδομές περιέχονται μεταξύ άλλων δύο αίθουσες απασχόλησης, ένας ελεύθερος χώρος δραστηριοτήτων, μία αίθουσα ύπνου και wc.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση στης Περιφέρειας, όσο και των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα κατάλληλα βήματα ωρίμανσης από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του νέου ΠΕΠ.
Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στην προγραμματική σύμβαση για την Ενεργειακή – Βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση βατότητας των πεζοδρομίων του Δήμου Πετρούπολης, (προϋπολογισμού 3.724 εκ. ευρώ), στη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων (προϋπολογισμού πάνω από 120 εκ. ευρώ) για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στη χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού καθαριότητας, στην ανέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και στην ανάγκη έργων οδοποιίας.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την αρωγή του στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, που έχει ανάγκη η Πετρούπολη, τονίζοντας ότι η πόλη μας έχει ανάγκη από κρίσιμα έργα προκειμένου να αναπτυχθεί αλλά και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξήρε τη συμβολή του Δημάρχου Πετρούπολης προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τόνισε ότι εκτός από τον βιοκλιματικό σταθμό – πρότυπο, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην πόλη, η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά την περιοχή, καθώς και η μελέτη, η οποία αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας συμπεριλαμβανομένης και της Πετρούπολης, βάσει της οποίας θα διατεθούν 120 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι προτεραιότητα για την αποτελεσματική θωράκιση της πόλης και την προάσπιση της ασφάλειας των κατοίκων.
Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στη δυνατότητα βοήθειας από πλευρά της Περιφέρειας στον τομέα της καθαριότητας της πόλης, μέσω της προσφοράς κάδων, αλλά και για τις ασφαλτοστρώσεις που απαιτούνται, ιδιαίτερα μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ποικίλο Όρος, η οποία ναι μεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και δραστικά, ωστόσο ανέδειξε την ανάγκη να θωρακιστεί καλύτερα η πόλη. Τόνισε ακόμη πως αποτελεί προτεραιότητα η εξασφάλιση της συνδρομής και άλλων φορέων για την κατασκευή ενός σύγχρονου Δημαρχείου για την πόλη, το οποίο είναι απαραίτητο και αναγκαίο.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Βασίλης Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Πολιτισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας Παναγιώτης Κάκαλης, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Μαρκόπουλος, η Προϊσταμένη Τμήματος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού & Τεχνικών Έργων Σοφία Κρητικού και οι επιβλέπουσες από την πλευρά του Δήμου Πετρούπολης Θεοδώρα Κόνιαρη και Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, ενώ τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Ανδρέας Λεωτσάκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, η Προϊσταμένη Τμήματος Κτιριακών Έργων Ελένη Πλιάκα και η Επιβλέπουσα από την πλευρά της Περιφέρειας Δέσποινα Παπαϊωάννου.