ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Πολύ όμορφες εντυπώσεις αποκόμισαν τα τμήματα των προνηπίων των δημοτικών παιδικών σταθμών, από την επίσκεψή τους στην Δραματική Σχολή της πόλης μας, την Δευτέρα 18 και την Τέταρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο των δράσεων του “Ενιαίου Παιδαγωγικού Προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών”.

Η επίσκεψη είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα παιδιά, αφού ξεναγήθηκαν στον ιδιαίτερο χώρο της δραματικής σχολής και αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για την υποκριτική τέχνη, αλλά και γενικά για το θέατρο και για τον ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας του.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την θεατρική σκηνή και στη συνέχεια, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν από την αφηγήτρια/εμψυχώτρια κα Βιολέτα Σολιδάκη την δραματοποίηση του γνωστού μύθου του Αισώπου ‘’ο Λαγός και η Χελώνα’’. Μέσα από τον συγκεκριμένο μύθο διδάχθηκαν την έννοια του “ευ αγωνίζεσθαι”, θέμα σχετικό με την θεματολογία του Ενιαίου Παιδαγωγικού Προγράμματος ‘’Αθλούμαι και γυμνάζομαι, μα για τη νίκη λίγο νοιάζομαι’’.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι προγραμματισμένες δράσεις εντός, αλλά και εκτός των Παιδικών Σταθμών, καθώς κύριο μέλημα του Δήμου μας είναι τα παιδιά που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς να λαμβάνουν όσο τον δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα και εμπειρίες, μέσα από την βιωματική διαδικασία.