Οδηγίες για τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πετρούπολης.
Οδηγίες για τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πετρούπολης.
Η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης ανακοινώνει ότι η επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών του Δήμου, ξεκινά τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.
Οι Σταθμοί θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) [Οδηγίες για Νηπιαγωγεία, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, 23 Μαΐου 2020].
• Κατά την πρώτη εβδομάδα, από 1 Ιουνίου 2020 έως και 05 Ιουνίου 2020, οι Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 07:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. ενώ δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα (ξεκούραση παιδιών).
• Τόσο η προσέλευση όσο και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται στην εξωτερική είσοδο του κάθε Παιδικού Σταθμού.
• Όσα παιδιά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στις οικογένειες τους μέλη ευπαθούς ομάδας, συστήνεται να μην προσέλθουν στους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο Δήμος Πετρούπολης μερίμνησε και προμηθεύτηκε εγκαίρως Υγειονομικό Υλικό & Υλικά Καθαριότητας, με τα οποία εφοδιάστηκαν οι Σταθμοί.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου πραγματοποίησε σχολαστικό γενικό καθαρισμό και απολυμάνσεις τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους αύλειους χώρους των Σταθμών, με την παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.
Ο καθαρισμός των Σταθμών θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους ενώ έχει γίνει διαμόρφωση των αιθουσών, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας βάσει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.