Θερινός Κινηματογράφος εν μέσω covid19
Στιγμές από την Πρεμιέρα του «Σινέ Πετρούπολις».
Κάτω από τον έναστρο ουρανό, με πλήρες φεγγάρι, με άρωμα από γιασεμί και νυχτολούλουδο και με παρέα τους μεγάλους αστέρες της 7ης Τέχνης, το λευκό πανί του «Σινέ Πετρούπολις» φώτισε και πάλι, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
Σε παλαιότερες εποχές, ο Θερινός Κινηματογράφος ήταν μια από τις αγαπημένες εξόδους του καλοκαιριού και ίσως η μοναδική διέξοδος για να ικανοποιηθεί η λαχτάρα των σινεφίλ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος «Το θερινό σινεμά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παιδική μας ηλικία, με αναμνήσεις γεμάτες από ήχους, εικόνες και μυρωδιές καλοκαιρινής αύρας..
Ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους: Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα, Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτη Χριστόπουλο & Πρασίνου Παναγιώτη Κάκαλη, έκανε λόγο για τα γρήγορα αντανακλαστικά της Διοίκησης και τον συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, που μετά την εξαγγελία του Υπουργείου Πολιτισμού για την επαναλειτουργία των Θερινών Κινηματογράφων κατάφεραν μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ανακατασκευάσουν το «Σινέ Πετρούπολις», προκειμένου να ανοίξει και πάλι με ασφάλεια τις πύλες του για το κοινό.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης και την πρόεδρο Ρούλα Τζιωρτζιώτη για τη συνεργασία, δίνοντας έμφαση στην πολύ προσεκτική επιλογή των ταινιών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ταινιών που συνδυάζουν την ποιότητα, τον προβληματισμό και την ψυχαγωγία, που παντρεύουν τον κινηματογράφο τέχνης με τον εμπορικό κινηματογράφο και που αναμένεται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, ακόμη και τα πιο απαιτητικά.
Από την πρεμιέρα του Θερινού Κινηματογράφου δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς και ο Αντιπρόεδρος Στάμος Τάτσης, ενώ παρόντες από την Δημοτική Αρχή ήταν και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Συλλιγνάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βαμβακάς.