Ξεκίνησε το Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

Ξεκίνησε το Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

Ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Μαΐου, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, το Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής & Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργου Πατούλη, ενώ τον προληπτικό έλεγχο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης & Ειδικός Καρδιολόγος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο οποίος και δήλωσε: «Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη για τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας και εν προκειμένω στο δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Πιστεύουμε, ότι μέσω του προγράμματος θα βοηθηθεί αρκετός κόσμος, γιατί πολλοί ασθενείς έχουν άγνοια του προβλήματος, γι’ αυτό και η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων που είναι κοντά στον κόσμο και στον άνθρωπο. Γιατί όπως γνωρίζετε, στην ιατρική ισχύει το ρητό -Καλύτερα το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν».

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους ειδικά μέσα από τον διαδημοτικό θεσμό του ΚΕΠ Υγείας. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία και συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Πετρούπολης για την συμμετοχή του, καθώς η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση αποδεδειγμένα σώζει ζωές».

Παρών στη δράση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ο οποίος αντίστοιχα δήλωσε: «Ο Δήμος Πετρούπολης έχει ενταχθεί εδώ και έναν χρόνο στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με το ΚΕΠ Υγείας προσπαθούμε να περάσουμε μια παιδεία πρόληψης στους συμπολίτες μας, γιατί πιστεύουμε ότι με την πρόληψη έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ότι με τη θεραπεία. Υπάρχουν περίπου 18 νοσήματα τα οποία αφορούν τους προληπτικούς ελέγχους. Σήμερα, ξεκίνησε ο έλεγχος Κοιλιακής Αορτής, ενώ τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει και ο έλεγχος Οστεοπόρωσης στις γυναίκες της πόλης μας.

Τη Δράση επίσης στήριξαν ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δημήτρης Πέτσας, στελέχη του Δήμου καθώς και στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Περιφέρειας Αττικής.

Στο Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής θα συμβάλει παρέχοντας τις υπηρεσίες του και ο Αγγειοχειρουργός Θανάσης Δέδες, εθελοντής συνεργάτης του ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας.

Ο Προληπτικός Έλεγχος θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως & Στρατηγού Σαράφη (πλησίον ΕΠΑΛ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο: 210-5062522 (έως ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των εξεταζομένων που προβλέπεται).