Ελάτε να φτιάξουμε ένα αλλιώτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής και της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μας καλεί να φτιάξουμε ένα αλλιώτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο φετινός Δεκέμβριος σηματοδοτεί το φινάλε μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, γεμίζοντάς μας με ανάμεικτα συναισθήματα, παραμένει όμως ο αγαπημένος μήνας μικρών και μεγάλων, αφού μαζί του φέρνει τη γιορτή των Χριστουγέννων, κέφι, δώρα και μια γλυκιά προσμονή!

Αυτά τα Χριστούγεννα ας φτιάξουμε με τις οικογένειές μας ένα αλλιώτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, μετατρέποντάς το σε ημερολόγιο προσφοράς!

Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας τόσο τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όσο και τα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Πως να φτιάξουμε το ημερολόγιο προσφοράς με δύο απλά βήματα:
• Παίρνουμε ένα χαρτονένιο κουτί και για κάθε ημέρα που περνάει, τοποθετούμε μέσα ένα προϊόν πρώτης ανάγκης: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, όσπρια, φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά ακόμη και Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα μικρά παιδιά.
• Στις 24 Δεκεμβρίου, αφού γράψουμε ένα σημείωμα με τις ευχές μας για το νέο έτος, σφραγίζουμε το κουτί και το παραδίδουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, (Αθ. Διάκου 88 Α & Αγ. Δημητρίου) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο: 210-5065885.

Με τον τρόπο αυτό μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, προσφέροντας με γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία προς το συνάνθρωπο μας και η καρδιά μας γεμίζει γαλήνη, χαρά & ζεστασιά!