Βουλευτικές Εκλογές Ιούνιος 2023 – Χρήσιμες Πληροφορίες.

Βουλευτικές Εκλογές Ιούνιος 2023 – Χρήσιμες Πληροφορίες.

Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν στο δήμο μας, σε εβδομήντα επτά (77) εκλογικά τμήματα  (555 – 631) σε τρία (3) εκλογικά διαμερίσματα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ο ΕΠΑΛ – 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΒΟΥΤΣΑΛΗ
3ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2ο – 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΛΑΙΩΝ & ΚΡΩΠΙΑΣ
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΑΙΩΝ & ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Δείτε τα εκλογικά τμήματα του Δήμου μας ανά εκλογικό διαμέρισμα.

 

Ενημερωθείτε, διαβάζοντας  χρηστικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία των βουλευτικών εκλογών από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://www.ypes.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/vouleutikes-ekloges/endiaferoyn-ton-politi

Μάθετε που ψηφίζετε μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που Ψηφίζεις

Σημαντικό:
Πριν την μετάβασή σας στο κατάστημα ψηφοφορίας ελέγξτε τα  εκλογικά σας στοιχεία μέσω της  ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών
Αν δεν βρείτε το όνομά σας, απευθυνθείτε στο δήμο στα δημοτολόγια  του οποίου είστε εγγεγραμμένοι μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.
Αν βρήκατε το όνομά σας σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είστε δημότης. Τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια.
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Ιουνίου 2023 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.
Αν ανακάλυψετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος. για τις εκλογές του 2023, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού.

Οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Εξάλλου, στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στιλό.

Στοιχεία Επικοινωνίας Δημοτολογίου Πετρούπολης
Κολοκοτρώνη 91-93 (έναντι Πλατείας ΗΡΩ, 13231, Πετρούπολη
Τηλέφωνο: 210 5064090 – 094
Προϊστάμενος: 210 5064090

Email: dimoto@petroupoli.gov.gr