ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Στις 20 και 21 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή – πεζοπορία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Άλσος της πόλης μας, στο πλαίσιο του ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος “αθλούμαι και γυμνάζομαι, μα για την νίκη λίγο νοιάζομαι”.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την φύση, γνώρισαν την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, ανακάλυψαν ίχνη των ζώων και κατέγραψαν τους δακτυλίους των δέντρων. Όλες οι δραστηριότητες έγιναν μέσα από τον αγαπημένο τρόπο έκφρασης των παιδιών, το παιχνίδι, με την καθοδήγηση των εμψυχωτών του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Πετρούπολης και των εκπαιδευτικών των Παιδικών Σταθμών.

Στο τέλος, τα παιδιά αφού απόλαυσαν τον χώρο του άλσους κάνοντας πικ-νικ, πήραν αναμνηστικά δώρα από τον Φορέα Διαχείρισης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, καθώς επίσης και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής, η οποία αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο, ώστε να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά απέναντι στο πολύ σημαντικό ζήτημα της προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος.