Τελέστηκαν τα εγκαίνια του 3ου Παιδικού Σταθμού Πετρούπολης

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του 3ου Παιδικού Σταθμού Πετρούπολης

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού Πετρούπολης, που βρίσκεται επί των οδών Θράκης & Κερασόβου, τα οποία τέλεσαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, παρουσία γονέων, παιδιών και πλήθος κόσμου που κατέκλεισαν το κτίριο και τους γύρω χώρους.

Ο νέος σύγχρονος 3ος Παιδικός Σταθμός Πετρούπολης είναι δυναμικότητας 54 νηπίων και κατασκευάστηκε με  χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού, 1.9 εκ. ευρώ.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Νικόδημος Αθανασίου, οι Πατέρες Κωνσταντίνος Κασσός και Διονύσιος Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Διάκονος Νικόδημος Μαλαματένιος.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει για τον Δήμο Πετρούπολης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, ώστε η Πετρούπολη να καταστεί ένας από τους πιο ανεπτυγμένους Δήμους, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη υπογραφή της χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως: «Με το να εγκαινιάζει κανείς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να αισθάνεται όχι μόνο ικανοποίηση, αλλά και ιδιαίτερη χαρά, γιατί συντελεί στην ανάπτυξη όχι μόνο της παιδείας στον τόπο του, αλλά και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του γνωσιακού περιεχομένου των παιδιών και της μαθητικής νεολαίας. Αν η φράση του Βίκτωρ Ουγκώ ότι “χτίζοντας ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή” φαντάζει σήμερα υπερβολική, εν τούτοις δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο νέος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός που εγκαινιάζεται στην πόλη μας, θα συντελέσει στη σωματική, στη διανοητική, στην κοινωνική και εν τέλει στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία, με την ελπίδα πως αυτή που θα δημιουργήσουν θα είναι καλύτερη από αυτή που τους παραδώσαμε».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία και τη συνεργασία τους, υπογραμμίζοντας, πως «η Πετρούπολη κατά την πρόσφατη απογραφή ήταν από τις ελάχιστες πόλεις της Αθήνας που παρουσίασε αύξηση πληθυσμού και το γεγονός ότι η πόλη μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά νεολαίας πανελλαδικά, δείχνει πως αυξάνεται ραγδαία, πράγμα που μας καθιστά ιδιαίτερα υπόχρεους ώστε να βρούμε επιπλέον πόρους για να ιδρύσουμε νέα Σχολεία, νέα Νηπιαγωγεία και νέους Παιδικούς Σταθμούς».

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που ευοδώθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η νέα σχολική μονάδα, με σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η οποία, όπως ανέφερε, θα φιλοξενεί με  ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένη με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόλησή τους.

Συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Μετά την πρόσφατη υπογραφή χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, παραδίδουμε στον Δήμο  άλλη μία σύγχρονη σχολική δομή, ένα έργο που και αυτό αποτελεί καρπό και αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α΄ & Β΄ Βαθμού.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πετρούπολης, τον καλό φίλο και συνοδοιπόρο Στέφανο Βλάχο, αλλά και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία, που οδήγησε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, τον Παιδικό Σταθμό που σήμερα παραδίδουμε στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

Μαζί θα προχωρήσουμε για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά αυτό που τους αξίζει, γιατί η επένδυση στις νέες γενιές είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε».

Κατόπιν, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Δήμος παρέλαβε και εγκαινίασε τον υπερσύγχρονο αυτόν Παιδικό Σταθμό, παραδίδοντάς τον στις υπηρεσίες των παιδιών, που είναι ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει στη ζωή μας.

Στη συνέχεια τόνισε πως: «ο Δήμος Πετρούπολης στο εξής έχει δυο υπερσύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως παρά τις δυσκολίες της πανδημίας ανακαινίστηκαν πλήρως ακόμη δύο Σταθμοί, ενώ προμηθευτήκαμε νέο και σύγχρονο εξοπλισμό για όλους τους Σταθμούς του Δήμου μας».

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης των Βρεφικών Τμημάτων, καθώς η εξέλιξη της κοινωνίας μας και οι γοργοί ρυθμοί στους οποίους όλοι κινούμαστε έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να φοιτούν από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους στους Σταθμούς, με αποτέλεσμα οι ανάγκες σε υποδομές να αυξάνονται συνεχώς, καλώντας τον Περιφερειάρχη να αφουγκραστεί το πρόβλημα και να συμβάλει στη λύση του.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της κορδέλας και κατόπιν ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους, τα οποία φιλοτέχνησαν με φροντίδα και αγάπη οι παιδαγωγοί του Σταθμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Μπάμπης Καούκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρής Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων & ΚΑΠΗ Παναγιώτης Κάκαλης, η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΠ & Πολιτικής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Μανώλης Συλλιγνάκης και Νίκος Σακούτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βαμβακάς, Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Ανθή Ζορμπά, Θωμάς Κοτσαμπάς, Νικόλαος Μαλαθρίτης, Λευτέρης Καζαδέης, Ζαχαρούλα Κανέλλη, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Φιλίππου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  Πετρούπολης Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Γιώργος Λιακόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Πηγή Αποστολάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικών Σταθμών Χριστίνα Νικολακοπούλου, η Διευθύντρια του 3ου Παιδικού Σταθμού Αθηνά Βεργιοπούλου, το Παιδαγωγικό και Υπαλληλικό Προσωπικό του 3ου Παιδικού Σταθμού & των Υπολοίπων Σταθμών του Δήμου Πετρούπολης, καθώς και οι μικροί μαθητές του Σταθμού με τους Κηδεμόνες τους.