Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία από τον Δήμο Πετρούπολης
Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία από τον Δήμο Πετρούπολης.
Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού, στηρίζοντας στην πράξη τα άτομα με αναπηρίες, επαναλειτουργεί τα δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης «Ειδικής Φυσικής Αγωγής».
Τα προγράμματα «Ειδικής Φυσικής Αγωγής» είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς, απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία και περιλαμβάνουν κολύμβηση, όργανα/μυϊκή ενδυνάμωση, θεραπευτικό pilates – stretching, αθλοπαιδιές, χορό και εικαστικά.

Πρόκειται για προγράμματα που στο σύνολό τους εφαρμόζονται, είτε ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες ατόμων, με στόχο την καλύτερη απόδοση και το μεγαλύτερο δυνατό θεραπευτικό όφελος για τους συμμετέχοντες.
Τα προγράμματα θα διεξάγονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης, στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παξιμαδάς και στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ανδρών-Γυναικών (επί της οδού Αγίας Λαύρας).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά κατά τις ώρες 10:30-13:00 στο τηλέφωνο: 210 5062961 με την κα Καπετανάκη Ευαγγελία.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, τόνισε: «Με αποφασιστικότητα και ξεκάθαρη βούληση, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης υλοποιεί συγκεκριμένα έργα και αναλαμβάνει δράσεις για τη συμπερίληψη των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων, θέτοντας τις βάσεις για μία πόλη φιλική, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Τα δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης «Ειδικής Φυσικής Αγωγής» για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, αποτελούν μία ακόμη δράση της Δημοτικής Αρχής που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός δήλωσε: «Σκοπός των δωρεάν προγραμμάτων ειδικής εκγύμνασης του Δήμου Πετρούπολης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων. Τα προγράμματα αποσκοπούν στην κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία που επιθυμούν και μπορούν να αθληθούν με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση και την κοινωνικοποίησή τους. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αξίζουν τον σεβασμό της πόλης και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής».