Δήμος Πετρούπολης

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση η διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών στα ακίνητα, έως τις 31 Μαρτίου 2020

Με τη διάταξη του άρθρου 51 παρ.2 του Ν.4647/2019 (ΦΕΚ 204/Α) που νομοθετήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες από πρόστιμα και αναδρομικά.
Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να ελέγξουν αν είναι δηλωμένα όλα τα εμβαδά των ιδιοκτησιών τους, καθώς και τα τακτοποιημένα αυθαίρετα – ημιυπαίθριοι, σε συνδυασμό με τα τετραγωνικά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς του ρεύματος, όπως επίσης και τα μη ηλεκτροδοτούμενα που δεν έχουν δηλωθεί. Κατόπιν θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση με τα πλήρη και ορθά στοιχεία των επιφανειών όλων των ακινήτων τους (ηλεκτροδοτούμενων και μη), για να απαλλαγούν από όλες τις αναδρομικές οφειλές και από οποιοδήποτε πρόστιμο ή προσαύξηση (όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ακινήτων).

Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να υποβληθούν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Γραφείο ΤΑΠ, Κ.Βάρναλη 76-78, 3ος όροφος, τηλ.213-2024440, 213-2024483)  μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες):
* Τον τίτλο ιδιοκτησίας
* Τον τίτλο τακτοποίησης (αν υπάρχει)
* Το Ε9 από το οποίο προκύπτει και το ΑΦΜ
* Πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος
* Την αστυνομική ταυτότητα.
Η προθεσμία που ορίζει η διάταξη αυτή, εκπνέει την 31η Μαρτίου 2020.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας οικειοθελούς δήλωσης, θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις (που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα) οι οποίες θα ενεργοποιηθούν είτε όταν αρχίσουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεία του Ε9 (στα οποία έχουν πλέον πρόσβαση οι ΟΤΑ της χώρας), είτε όταν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν πιστοποιητικό μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς των ακινήτων.