
O Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης «Ο Πέλοψ» πραγματοποιεί σήμερα (21/6, 20:30), στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας «Μίνως Βολανάκης», εκδήλωση, με τίτλο: «Εγώ η Γυναίκα…».
Ξεκινώντας από την Τουρκοκρατία ως τις αρχές της δεκαετίας του ’50 με οδηγό τα δημοτικά και όχι μόνο τραγούδια βλέπουμε πως αποτυπώθηκε στη μνήμη μας Η ΓΥΝΑΙΚΑ.
Η γυναίκα που αγωνίστηκε για την ελευθερία του τόπου της, η υποταγμένη και κακοποιημένη, αυτή που ναι μεν ακολουθούσε το πρωτόκολλο «η γυναίκα στο σπίτι» αλλά είχε και κάποιες ελευθερίες, η μικροπαντρεμένη συνήθως με έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα
ΑΛΛΑ και η ασυμβίβαστη που τόλμησε να πάει κόντρα σε όλους και όλα.
Μια ωδή στη Γυναίκα…
Αλλά δεν φτάνουν μόνο οι ωδές και οι παγκόσμιες ημέρες…
Παραδοσιακή Ορχήστρα: Πέτρος Ανδρουτσόπουλος (τραγούδι, λαούτο), Βασίλης Κανελλόπουλος (λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι), Κώστας Κοπανιτσάνος (κλαρίνο), Γιάννης Ζαρίας (βιολί), Νεκτάριος Πάλμος (κρουστά).
Καλλιτεχνική Επιμέλεια/Διδασκαλία Χορών: Αποστόλης Γεωργακόπουλος