Δήμος Πετρούπολης
ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι περιοχές και οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Εκτός λίστας βρίσκεται ο Δήμος Πετρούπολης.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία (τα οποία επικαλέστηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση) μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 έχουν καταγραφεί 2.626 κρούσματα κωρονοϊού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 1.496,δηλαδή σε ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς ειδικών ομάδων πληθυσμού.
Στην πρώτη 16άδα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται οι παρακάτω δήμοι: 1)Δήμος Αθηναίων 314, 2)Κηφισιά 116, 3)Θεσσαλονίκη 85, 4)Καστοριά 79, 5)Φιλοθέης – Ψυχικού 73, 6)Πειραιά  79, 7)Χαλανδρίου 52, 8)Γλυφάδας 59, 9)Περιστερίου 46, 10)Λαρισαίων 42, 11)Πατραίων 38, 12)Νέας Σμύρνης 37, 13)Αμαρουσίου 36, 14)Νέας Ιωνίας 35, 15)Ξάνθης 34, 16)Εορδαίας 31.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πετρούπολη δε συγκαταλέγεται στη συγκεκριμένη λίστα, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η Διοίκηση του Δήμου διαχειρίστηκε επαρκώς την κατάσταση, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες και λαμβάνοντος όλα τα αναγκαία μέτρα για την διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν από την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού. Επιπλέον πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η στάση των πολιτών καθώς στην πλειοψηφία τους επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα και συνεργάστηκαν στο έπακρο, τηρώντας τα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της νόσου, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για το μέλλον της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ευχαρίστησε με δήλωσή του τους κατοίκους της Πετρούπολης, που στην πλειοψηφία τους τήρησαν τα μέτρα προστασίας που επέβαλε η Κυβέρνηση για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως «Ο Δήμος μας, παρά το γεγονός ότι είναι πυκνοκατοικημένος, (αριθμεί σχεδόν 90.000 κατοίκους), έχει μέχρι στιγμής ένα από τα μικρότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνεχίζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών… Δεν χαλαρώνουμε! Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος θα συνεχίσει το έργο του, πλάι στους πολίτες και στις ανάγκες τους.»