Αίθουσα σχολείου
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Πετρούπολης, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.
Ο Δήμος Πετρούπολης, το προηγούμενο διάστημα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γ΄ Λυκείου.
Για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των Λυκείων & Γυμνασίων της πόλης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο των εργαζομένων.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου πραγματοποίησε σχολαστικό γενικό καθαρισμό, τόσο στο εσωτερικό των σχολείων, όσο και στους αύλειους χώρους, με την παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.
Η καθαριότητα των σχολείων θα είναι αυξημένη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, καθώς θα ενισχυθούν με το προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή μερίμνησε και προμηθεύτηκε εγκαίρως υγειονομικό υλικό με το οποίο εφοδίασε τις σχολικές μονάδες, ενώ με τα επιπλέον αντισηπτικά υγρά που χορήγησε το Υπουργείο Παιδείας είναι βέβαιο πως θα υπάρχει επάρκεια σε κάθε σχολική αίθουσα.
Σε κάθε σχολική μονάδα έχει γίνει διαμόρφωση των αιθουσών και χωρική ανακατανομή των μαθητών, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας βάσει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Αντίστοιχες εργασίες έχουν προγραμματιστεί και για τα σχολικά συγκροτήματα των Γυμνασίων.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα μας. Η Διοίκηση του Δήμου, σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και μεριμνά ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και πάλι με ασφάλεια.
Τάξη σχολείου