Δήμος Πετρούπολης

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλης της χώρας.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλης της χώρας από το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας
Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων.
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ιδιωτικά και δημόσια, θα είναι κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες.
Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.
Επίσης τόνισε, ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και συγκεκριμένα οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου. Έκανε ακόμη λόγο για ατομική ευθύνη, λέγοντας ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».