ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΓΙΑ 12 ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΓΙΑ 12 ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αμετάβλητα για δώδεκα (12) συνεχή έτη διατηρεί ο Δήμος Πετρούπολης τα ήδη πολύ χαμηλά Δημοτικά Τέλη, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα την στήριξη των δημοτών και κυρίως όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του Πιλοτικού Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων από το ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών), για το 2019 ο Δήμος μας κατέχει την τέταρτη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία των μεγάλων αστικών δήμων που επιβαρύνουν λιγότερο τους δημότες τους με ανταποδοτικά τέλη. Επίσης κατατάσσεται στην έβδομη θέση μεταξύ των “νοικοκυρεμένων” δήμων με τον καλύτερο οικονομικό προϋπολογισμό, δηλαδή με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού.

Και για το έτος 2019, εξακολουθεί να ισχύει στον Δήμο μας η μηδενική αύξηση στους συντελεστές τελών καθαριότητας–φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτημένων ακινήτων (για Οικιακή Xρήση παραμένουν € 1,18, για επαγγελματικούς χώρους € 3,52 και για Τ.Α.Π. € 0,33). Αμετάβλητα παραμένουν επίσης και τα τέλη διαφήμισης, οι συντελεστές παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων, καθώς επίσης και τα τέλη του Δημοτικού Κοιμητηρίου.