ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στον Δήμο μας το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου επί της οδού Ν. Πλουμπίδη 8-10, στο Ο.Τ. 960.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι τμήμα ενός ευρύτερου χώρου, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και πεζόδρομος από το 1997. Ο Δήμος αγόρασε τμήμα 305 τ.μ. το 2000, το οποίο όμως παρέμεινε αναξιοποίητο, λόγω του μικρού “προσώπου” επί της οδού Ν. Πλουμπίδη. Με την νέα αγορά εμβαδού 220 τ.μ., καθώς και του χώρου που αποδόθηκε στον Δήμο από το εθνικό κτηματολόγιο, δημιουργείται ένας χώρος 750 τ.μ., κατάλληλος πλέον για να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου σε μια περιοχή που το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Η αγορά οικοπέδων για την δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων κοινόχρηστων χώρων, πρασίνου και αναψυχής, αποτελεί κύρια επιδίωξή μας. Η ύπαρξη τέτοιων χώρων, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η πόλη μας, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού συνδέεται στενά με την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Εκτός όμως από την αγορά οικοπέδων, ήδη όλα οι χώροι που ανήκουν στον Δήμο Πετρούπολης έχουν χαρακτηριστεί και προορίζονται είτε για κοινωφελείς χώρους (π.χ. παιδικοί σταθμοί), είτε για την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη αγορά οικοπέδου σε διάστημα δύο ετών. Προηγήθηκε η αγορά έκτασης εμβαδού 240 τ.μ., το 2017, στο Ο.Τ. Γ497, στη συμβολή των οδών Αρχόντισσας, Αγ. Πολυκάρπου, Ορεστιάδος και θηβών, στην περιοχή “Πανόραμα”. Η αγορά έγινε σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης για άρση απαλλοτρίωσης. Ο υπόλοιπος χώρος θα αποκτηθεί από τον Δήμο μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής στο Πανόραμα.

Παρά τις τραγικές μειώσεις που έχουμε υποστεί από την κρατική χρηματοδότηση, οι οποίες αγγίζουν το 65%, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια για απόκτηση οικοπέδων, με σκοπό την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, χώρων αναψυχής και πρασίνου.