Με Επιτυχία και Ικανοποιητική Συμμετοχή, Ολοκληρώθηκε η «4η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» Του Δήμου Πετρούπολης.
Με Επιτυχία και Ικανοποιητική Συμμετοχή, Ολοκληρώθηκε η «4η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» Του Δήμου Πετρούπολης.

Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!» ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2021 η 4η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με τον Π.Δ.Σ. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και της Διοίκησης του Δήμου, συγκεντρώθηκαν στο Ποικίλο όρος, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του βουνού, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό τους στο περιβάλλον, δίνοντάς μας το φωτεινό παράδειγμα.

Το Ποικίλο Όρος είναι χώρος περιπάτου, άθλησης και αναψυχής. Αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιστορική αξία.

Είναι περιουσία του λαού της Πετρούπολης και αξίζει τη φροντίδα και τον σεβασμό όλων μας!

 Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την  ανταπόκριση του κόσμου και ευχαρίστησε όσους ήρθαν να συνδράμουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που στην 4η κατά σειρά Περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πετρούπολης συμμετείχαν πολλοί νέοι συνδημότες μας και ανάμεσά τους γονείς με μικρά παιδιά.

Το παρών στην Περιβαλλοντική Δράση  έδωσαν οι Βουλευτές Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη και Κρίτων Αρσένης, οι Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Υπηρεσιών Θοδωρής Λάππας, Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας & ΚΑΠΗ Παναγιώτης Κάκαλης, Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Οργάνωσης και ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργιάδης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΑΚ Νίκος Σακούτης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σπύρος Σασάνης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής Γιώργος Κασφίκης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στους εθελοντές πολίτες άφθονα σνακ, φρούτα και νερό, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι συμμετέχοντες έλαβαν ως αναμνηστικό, μία μπλούζα με το σύνθημα της δράσης, ένα καπέλο και ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια: Mediterranean Enterprises, Rolco, My Planet, Apivita, Uriage, Pharmex, Egreeno, Θεόνη, Mastihashop, Bella Frutta, Dynamic Team, Κουλουράδες, Φούρνος Κονδύλη, Φούρνος Bonjour, Life Green, Περιοδικό Natura nrg.

Φωτογραφίες: George Panos Photography