Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, 21.30

“Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, 9:30 μ.μ.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, στην κορυφαία καλοκαιρινή της εκδήλωση στην Αθήνα: «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».

Ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί που αναδεικνύουν κορυφαίες στιγμές της Ηπειρώτικης Ιστορίας αλλά και το μόχθο και την ξενιτιά – το διαχρονικό, καθημερινό αγώνα των Ηπειρωτών. Τραγούδια του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα – τη συλλογικότητα.

Με την κορυφαία συμμετοχή του πρωτομάστορα της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης Πετρολούκα Χαλκιά, πλαισιωμένου από την εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι. Με την ξεχωριστή συμμετοχή της Παραδοσιακής Χορωδίας της Π.Σ.Ε. καθώς και των πολυφωνικών σχημάτων Ηπείρου (Βαγγέλη Κώτσου) και «Χαονία». Με τους χορευτικούς ομίλους από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών όλης της Αθήνας.  

Με μια άγρα στίχων από την λαϊκή ποίηση και τους Ηπειρώτες ποιητές. Με την ένθετη προβολή μονάκριβων οπτικοακουστικών υλικών. Με την παράλληλη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, τύπου και εντύπου. Ένα κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα που αντλεί από τη συλλογική μνήμη καρποφορώντας με τη συλλογική έκφραση και δημιουργία!

Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που γλεντούν στην πιο όμορφη καλοκαιρινή ηπειρώτικη σύναξη στην Αθήνα. Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ!

Τιμές εισιτηρίων :5 €