ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το 2ο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το σεμινάριο των Πρώτων Βοηθειών, πραγματοποιήθηκε και το 2ο σεμινάριο, με θέμα τις «Βασικές αρχές προστασίας από το σεισμό και τη φωτιά», την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε διάρκεια 5 ωρών και κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν θεωρητικές χρηστικές πληροφορίες για την γνωριμία μας με το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που καλό είναι να έχουμε λάβει πριν από την επίσκεψη του Εγκέλαδου. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν οδηγίες αυτοπροστασίας, τόσο για την ώρα του σεισμού, όσο και για μετά από αυτόν.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου για τις βασικές αρχές πυροπροστασίας παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων η θεωρία της φωτιάς και το τρίγωνο των προϋποθέσεων ύπαρξής της, τα μέσα κατάσβεσης και ο τρόπος χρήσης τους, οι κίνδυνοι κατά την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και η αποτροπή τους, πρώτες βοήθειες εγκαυμάτων, δασικές πυρκαγιές και προφυλάξεις.
Το δίπτυχο των διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων κρίθηκε από τους συμμετέχοντες ως χρήσιμο και ευχάριστο και τόνισαν την ανάγκη να γίνεται συχνότερα.
Κλείνοντας και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες και την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής για τις παρουσιάσεις τους, ευχόμαστε να είναι αχρείαστες οι γνώσεις που ελήφθησαν, να έχουμε καλά Χριστούγεννα και με το καλό να υποδεχθούμε το νέο έτος με υγεία και ειρήνη.
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ