Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, 21.30

ΟΜΗΡΙΑΔΑ
του Δημήτρη Δημητριάδη
Ομάδα Ω2

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, 9:30 μ.μ.

Ο Οδυσσέας δεν επιστρέφει σε μία φιλική χώρα. Δεν συναντά τα προσφιλή του πρόσωπα, τοπία, οίκους, ακόμη και τους μνηστήρες που πρέπει να εξολοθρεύσει. Η Ιθάκη δεν είναι απλώς «πτωχική» αλλά εχθρική.
Ο Οδυσσέας, ως αλλοτριωμένος εκπορθητής της Τροίας, εκμαυλισμένος από την ηδονή του πολέμου, δεν έρχεται «γέρος πιά ν’αράξει στο νησί» αλλά γιά να κατακρεουργήσει την Ιθάκη ως νέα Τροία, ως άλλη μία «χώρα που πεθαίνει». Διότι εκ των έσω τα κακά. Οδυσσέας και Ιθάκη εκδικούνται γιά την αμοιβαία στέρηση, ως εραστές πού αποσπάστηκαν βίαια ο ένας από τον άλλο αλλά με δική τους βούληση.
Αν Ιθάκη και Οδυσσέας αυτοπροσδιορίζονται μέσω της αμοιβαίας καταστροφής τους, ο Όμηρος, ο «ολοίτατος» και «κανείστατος», δεν έχει χώρο, δεν έχει χρόνο αλλά αναδημιουργείται στο διηνεκές. Ανοιχτός σε όλες τις ερμηνείες, τις αναθεωρήσεις, τις παρερμηνείες, στις αναγνώσεις πού έγιναν και θα γίνουν. Ετεροπροσδιοριζόμενος. Γι’ αυτό πάντα παρών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο : Ομηριάδα
Συγγραφέας : Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία : Παναγιώτης Κατσώλης
Βοηθοί σκηνοθέτη : Αναστασία Γιαννάκη
Φωτισμοί : Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Επιμέλεια κίνησης : Ειρήνη Κυρμιζάκη
Μουσική / κοστούμια : ο θίασος
Φωτογραφίες : Νίκος Αλεξίου
Επιμέλεια χτενισμάτων : Κωνσταντίνος Κουταλιάγκας

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ηθοποιοί : Ρωξάνη Βλάσση, Έφη Βλαχογιάννη, Ξανθή Γεωργίου, Αναστασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Νατάσα Δουρούμη, Ευθύμης Θέου, Σοφία Ιγνατίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Κατερίνα Λάττα, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Ειρήνη Μπούνταλη, Έμυ Πανουργιά, Βιβή Πέτση, Ελεάνα Τσίχλη
Συμμετέχουν τα παιδιά : Κατερίνα Κατσώλη, Στεφανία Μπαμπάνα
Ηχογραφημένη φωνή : Ακύλλας Καραζήσης

 

Τιμές εισιτηρίων: γεν. είσοδος 10€
Προπώληση εισιτηρίων:
•    Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 –  210 5012391 (8:00 μ.μ.  – 11:00 μ.μ.)
•    Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)