Συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών στο διήμερο Θεσσαλικών Σωματείων, στο Θέατρο Πέτρας.

Σάββατο 26, Κυριακή 27, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, 20:00

Χοροί και τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας μας

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης

Σάββατο 26, Κυριακή 27, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, 20:00

«Δώσ’  του  δώσ’  του  δώσ’  του  πέρα  δώσ’  του  φουστανιού  αέρα,δώστε  του  για  να  πρεπίσει  κι  ο  χορός  να  νοστιμίσει.»

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου, ζωντανό κύτταρο παράδοσης στην πόλη μας, με ομάδες που συνολικά ξεπερνούν τα 1.500 μέλη, είναι πάνω από 30 χρόνια αδιάλειπτα παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις  εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση.

Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο της παράδοσης, με πολλά δρώμενα, χοροτράγουδα, και ποικίλους χορούς από όλη την Ελλάδα. Οι χοροί ζωντανεύουν με τις πλούσιες φορεσιές, αντιπροσωπευτικές από κάθε τόπο, και την παραδοσιακή ορχήστρα που συνοδεύει του χορού τα βήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς από την Θράκη ως την Κρήτη και από τη Μικρά Ασία ως το Ιόνιο.

Χοροδιδάσκαλοι Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου:Χρήστος Περπατάρης, Τερέζα Καζαδέη.

Στο τριήμερο συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας: Σύλλογος Κρητών «Η Μεγαλόνησος», Σύλλογος Ποντίων «Μανουήλ Κομνηνός», Σύλλογος Ηπειρωτών, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Σύλλογος Μυτιληναίων «Ο Θεόφιλος»,   Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων ” Ο Αχελώος”.

Είσοδος ελέυθερη