Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα των «Καλοκαιρινών Παιδότοπων» του Δήμου Πετρούπολης
Έπειτα από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και τις απαγορεύσεις που αυτή επέφερε, ο Δήμος Πετρούπολης δια της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, διοργάνωσε και λειτούργησε δωρεάν το πρόγραμμα των «Καλοκαιρινών Παιδότοπων», σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους γονείς που εργάζονται, αλλά και να προσφέρει ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.
Η διάρκεια του προγράμματος ήταν πέντε (5) εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε σε τρία (3) δημοτικά σχολεία της πόλης και εξυπηρέτησε περισσότερες από 450 οικογένειες.
Η φετινή περίοδος είχε ως θέμα την «Προστασία του Περιβάλλοντος και τις Επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή».
Ειδικοί εκπαιδευτικοί δημιούργησαν μαζί με τη Διεύθυνση ένα άκρως ενδιαφέρον και επιμορφωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά, με σκοπό τόσο την ουσιαστική τους απασχόληση, όσο και την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με το Περιβάλλον.
Ο φετινός κύκλος έκλεισε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, με θεματικές γιορτές στο κάθε σχολείο. Τις γιορτές αυτές παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την πραγματοποίηση των φετινών «Καλοκαιρινών Παιδοτόπων», προτίστως επειδή με τη λήξη της σχολικής χρονιάς καταφέραμε να προσφέρουμε διέξοδο σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, ώστε να διαχειριστούν δημιουργικά -χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση- την καθημερινότητα των παιδιών τους.
Ιδιαίτερα με χαροποιεί το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές έλαβαν πολλά ερεθίσματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως λόγω των συνθηκών που βιώνουμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και κυρίως τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.
Εύχομαι σε όλους καλές και ξέγνοιαστες διακοπές!»