Μήνυμα Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου για τη νέα σχολική χρονιά 2023 -2024

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος δήλωσε:

Βρισκόμαστε ξανά στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς.
Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, το σχολικό έτος ξεκινά και πάλι και μας στέλνει μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης, αποδοχής και συνεργασίας.
Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, διότι γαλουχεί και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης.
Είναι χώρος που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να εξελίσσουμε, ο καθένας από τον δικό του τομέα ευθύνης.
Στη νέα σχολική χρονιά ας μην είναι στόχος μόνο οι καλοί βαθμοί, η επιτυχία και η ένταξη σε υψηλότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά οι διαχρονικές αξίες, που δημιουργούν ένα άτομο ικανό, αξιόλογο, με ήθος, με πνευματική καλλιέργεια, με δημοκρατική συνείδηση και με κύριο «όχημα» τη γνώση και την κριτική σκέψη.
Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.
Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας τα να αγωνίζονται και να προσπαθούν.
Εμείς, ως Δημοτική αρχή, με πρωτεργάτες τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πετρούπολης, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας σε κάθε περίσταση και για όποια κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη προκύπτει.
Προτεραιότητά μας είναι να νιώθουν τα παιδιά μας ασφαλή και να απολαμβάνουν ένα φιλόξενο, καθαρό και λειτουργικό σχολείο, διότι εκεί χτίζεται το μέλλον μας.
Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, με υγεία, και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και δύναμη!