Γνωρίσετε τον Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο Πετρούπολης.

Ο Δήμος Πετρούπολης και η Οργάνωση Γη-Organization Earth, σας καλούν να γνωρίσετε τον Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο Πετρούπολης, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων αστικής καλλιέργειας:

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023: «Τα βότανα του κήπου μας (φαρμακευτικά & αρωματικά φυτά)», Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Γεωπόνος MSc, Συνιδρυτής Open Farm: Συζητάμε για τα σημαντικότερα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά της Ελλάδας και της Μεσογείου, πολλά από τα οποία φιλοξενεί και ο κήπος μας. Μαθαίνουμε για τον ρόλο τους, την ιστορία τους ως θεραπευτικά βότανα, για τα μυστικά της καλλιέργειάς τους, τη συλλογή και για τις χρήσεις τους.

Δευτέρα 4 Δεκεμβριου 2023: «Τα μυστικά του εδάφους. Κομπόστ – το φυσικό λίπασμα», Βαρβάρα Κουνέλη, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Open Farm: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους – World Soil Day (5 Δεκεμβρίου ) μιλάμε για το έδαφος και τη σημασία να το προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη γονιμότητά του μέσα από αγροοικολογικές πρακτικές & μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023: «Έδαφος & Όσπρια – Μία ισόβια συμβίωση», Βαρβάρα Κουνέλη, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Open Farm: Καλλιεργούμε στον κήπο ψυχανθή (όσπρια) – φυτά χλωρής λίπανσης για να αυξήσουμε την οργανική ουσία του εδάφους. Μιλάμε για την τεράστια σημασία των ψυχανθών (οσπρίων) και των δημητριακών στη Μεσογειακή διατροφή, στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον.

Τα Εργαστήρια Αστικής Καλλιέργειας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του John S. Latsis Public Benefit Foundation