Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την απασχόληση στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμπράττω» στον Δήμο Πετρούπολης.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την απασχόληση στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμπράττω» στον Δήμο Πετρούπολης.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 η ενημερωτική Ημερίδα του Έργου: «ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», της πράξης «Διαδημοτικές Δράσεις και Εργαλεία για την Προώθηση των Ευπαθών Ομάδων και των Νέων στην Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ)».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σημαντικές δράσεις και εργαλεία για την ενημέρωση, προετοιμασία, ενδυνάμωση και προώθηση στην εργασία και την επιχειρηματικότητα άνεργων πολιτών που βρίσκονται σε εργασιακή ηλικία και ιδιαίτερα των νέων & των ευπαθών ομάδων.
Το Έργο ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτική Αθήνας και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων επιχειρηματικότητας, ανθρώπινου δυναμικού αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου, απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού κ. Θοδωρής Λάππας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, αφού συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει, μίλησε για τη σημαντικότητα του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι η επαφή που υπάρχει με τους πολίτες είναι άμεση και καθοριστική. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα προγράμματα εκείνα που υλοποιούνται και που έχουν ως στόχο τη στήριξη των πολιτών και κυρίως των ανέργων στην αγορά εργασίας, όπως τα προγράμματα για την κατάρτιση και επανακατάρτιση των επαγγελματιών, για τη διακοπτόμενη καριέρα των γυναικών, για τις άδειες ανατροφής ή φροντίδας και για το πιλοτικό πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”, που όπως δήλωσε θα έρθει και στην πόλη μας, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι: «με τη βοήθεια όλων γίνονται βήματα για την κατάργηση των ανισοτήτων, ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, πολλών ταχυτήτων».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του δήμου για την ευστοχία των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν και την ευαισθησία που επιδεικνύουν στο θέμα της ανεργίας και της απασχόλησης των νέων σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη εποχή, εξέφρασε την πεποίθηση πως: «οι πολίτες της Πετρούπολης και ιδιαίτερα οι νέοι θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και η προσπάθεια που γίνεται για την εξάλειψη της ανεργίας στην πόλη μας θα στεφθεί με επιτυχία!».
Κατόπιν, ο Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Λάππας ευχαρίστησε τους αιρετούς, τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Πετρούπολης, αλλά και τα στελέχη του φορέα υλοποίησης, για τη σύμπνοια στο κοινό όραμα που αφορά στη στήριξη της απασχόλησης και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες διαβίωσης. Συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων τόνισε πως «Δήμος, Τοπικές επιχειρήσεις, Εργοδότες και Πολίτες πρέπει να είμαστε σε συνεχή και δημιουργική επικοινωνία και συνεργασία, “Συμπράττοντας” όλοι μαζί, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, όπου η αξιοπρέπεια και η εργασιακή ασφάλεια θα είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για όλους».
Για τον σχεδιασμό, τους στόχους του Έργου αλλά και την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων, μίλησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης κα Ηλέκτρα Μπραβάκου, η οποία υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Από την πλευρά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης μίλησε η Ψυχολόγος κα Ευθυμία Ευθυμιοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην παροχή υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας και συγκεκριμένα τη δικτύωση με το πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ», αφού απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, με έμφαση στους δικαιούχους του ΚΕΑ που βρίσκονται σε εργασιακή ηλικία.
Ακολούθησε η παρουσίαση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους του έργου από την πλευρά της ένωσης εταιρειών/αναδόχων ΜΑΣΤΕΡ Α.Ε. – ΚΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, καθώς και η αναγκαιότητα της διασύνδεσης και της συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων σε αυτό.
Οι δράσεις του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ανοιχτές στους Δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Πετρούπολης.
Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:
Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον Δήμο Πετρούπολης: Κ. Βάρναλη 39
Κέντρα Κοινότητας: Αθ. Διάκου 88Α & Αγ. Δημητρίου
Τηλέφωνα: 210-5050270 & 210-5065885
Email: sympratto@petroupoli.gov.gr
Σύνδεσμος του έργου: https://sympratto.petroupoli.gov.gr/
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, οι Βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθηνών Ιωάννης Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μαρία Αθανασίου, ο Πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλής Δρούλιας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Αγγελοπούλου, η Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών Αθανασία Παπασπύρου, ο Πρόεδρος της διευρυμένης Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας, Δημήτριος Μαυροειδάκος και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Φυντανίδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουλέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρής Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων & ΚΑΠΗ Παναγιώτης Κάκαλης, η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΠ & Πολιτικής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Χριστοπουλος και Σταυρούλα Αγγελοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πετρούπολης Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Γιώργος Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης Χρύσανθος Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού – Δρομικού Συλλόγου Πετρούπολης “Οδυσσέας” Δημήτρης Ζωναράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων “Μανουήλ Κομνηνός” Νίκος Κουλαξουζίδης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης και πλήθος κόσμου.