Σήμανε η λήξη του πρώτου αγώνα COLPBOL στον Δήμο Πετρούπολης
Σήμανε η λήξη του πρώτου αγώνα COLPBOL στον Δήμο Πετρούπολης
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας CΟLPBOL στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» του Δήμου Πετρούπολης.
Ενέργεια και πολλά χαρούμενα πρόσωπα συναντήθηκαν στο παρκέ σε έναν απολαυστικό και συμπεριληπτικό αθλητικό αγώνα!
Το CΟLPBOL είναι ένα ομαδικό άθλημα και έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παικτών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.

Ο φορέας ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό έργο “EU-COLPBOL” (Implementation of COLPBOL Sport at a European Level as a Tool to Improve the Quality of Life of Persons with Intellectual Disabilities), φέρνοντας το άθλημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Σε αυτή την πρώτη επαφή με το άθλημα ήταν παρόντες από τον Δήμο Πετρούπολης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρής Λάππας και από τον Δήμο Ιλίου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αριστείδης Τσιμογιάννης και ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Ιωάννης Κουτσανδρέας, οι οποίοι παρέδωσαν τα βραβεία στους συμμετέχοντες.

Οι Φορείς που συμμετέιχαν ήταν οι: ΕΨΑΜΥ | ΑΛΜΑ | ΚΕΑ ΧΑΡΑ | ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές για την εξαιρετική εκδήλωση, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά, αισθητηριακά ή διανοητικά προβλήματα, είναι δυστυχώς ελλιπής σε όλα τα επίπεδα, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, υγειονομική φροντίδα κλπ., με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση. Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής πολιτικής έχει δημιουργήσει το Σημείο Αναφοράς ΑμεΑ. Πρόκειται για μια πύλη καταγραφής και αναφοράς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ιδιαίτεροι συμπολίτες μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τα υποβάλουμε και να καταφέρουμε να πετύχουμε τις κατάλληλες χρηματοδοτήσεις προς επίλυσή τους. Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η Διοίκηση του Δήμου, θα είμαστε πάντοτε και με όλα τα μέσα αρωγοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στήριξης αυτών των ευάλωτων συνανθρώπων μας, έτσι ώστε να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».