Ξεκινούν οι εγγραφές για το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP» του Δήμου Πετρούπολης

Ξεκινούν οι εγγραφές για το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP» του Δήμου Πετρούπολης

Ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου οι εγγραφές για το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP», που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ενώ φέτος έγινε παράταση της χρονικής περιόδου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό. 

Επισημαίνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως και τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα θα είναι συγκεκριμένος με βάση τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στο Αθλητικό Camp του Δήμου είναι τα ακόλουθα:

 1. Εργαζόμενοι γονείς
 2. Συμμετοχή 2 και πλέον παιδιών από την ίδια οικογένεια
 3. Πολύτεκνοι
 4. Κάτοικοι ή Δημότες Πετρούπολης
 5. Ειδικές Περιπτώσεις (έως 5%)

H πρωτοβουλία μας αυτή, πραγματοποιείται με σκοπό τα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτή την ανάγκη μέχρι την ανάπαυλα του καλοκαιριού.

Στόχος μας, είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα, η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, του υγιούς συναγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γεμάτο με παιχνίδια κοινωνικοποίησης και ομαδικού πνεύματος, μέσω της άσκησης και ταυτόχρονα της υγιούς απασχόλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της Πετρούπολης που έχουν γεννηθεί από το 2011 έως και το 2015 και θα υλοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» & στο Δημοτικό Κολυμβητήριο) σε δύο χρονικές περιόδους:

α’ περίοδος: από τις 20 Ιουνίου έως και την 1 Ιουλίου 2022 (για διάστημα 2 εβδομάδων)
β’ περίοδος: από τις 4 Ιουλίου έως και τις 15 Ιουλίου 2022 (για διάστημα 2 εβδομάδων)

Τα παιδιά θα προσέρχονται από τις 08:00 έως τις 08:30 και θα αποχωρούν από τις 13:45 έως τις 14:00. Θα πρέπει να είναι ντυμένα με αθλητική περιβολή και καπέλο και να έχουν μαζί τους σακίδιο (με μπουκαλάκι νερό). Από το πρόγραμμα θα τους παρέχεται το δεκατιανό (σάντουιτς & χυμός).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Αθλοπαιδιές (γνωριμία με βασικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη, ρυθμική, γυμναστική και κολύμβηση)
 • Δραστηριότητες & Παιχνίδια (σκάκι, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, παραδοσιακά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, μουσικοκινητική αγωγή)
 • Προβολή Παιδικών Ταινιών (με αθλητικό περιεχόμενο)

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/jjDy9jxouyiZWJWV7 και την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο email που αναγράφεται σε αυτήν.

Μετά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί, θα ειδοποιηθούν με email, ώστε να προσέλθουν από την Τρίτη 14/6 έως την Παρασκευή 17/6 και ώρες 09:30-13:30, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» προκειμένου να πληρώσουν την αντίστοιχη συνδρομή.

Η οικονομική συμμετοχή για το πρόγραμμα ανέρχεται για την α’ περίοδο στα 50€ και για την β’ περίοδο στα 45€. Θα υπάρξει επιπλέον οικονομική ελάφρυνση της τάξεως του 10% για τις ακόλουθες κατηγορίες: 

 • Συμμετοχή 2 και πλέον παιδιών από την ίδια οικογένεια
 • Πολύτεκνοι
 • Άνεργοι γονείς

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να αναφέρει ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί (όχι το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή)
 2. Αστυνομική Ταυτότητα γονέα
 3. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή Κινητής Τηλεφωνίας, στον οποίο να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. και η διεύθυνση κατοικίας των γονέων

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στο  τηλέφωνο 213-2024401.