ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Με την προσέλευση αρκετά μεγάλου αριθμού αιμοδοτών, ολοκληρώθηκε η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, στον χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ Πετρούπολης.
Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν αρκετά μεγάλη, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο, γιατί αποδεικνύει την έμπρακτη επίδειξη ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει μειώσει σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδεία, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς σε δήλωσή του τόνισε: «Η αιμοδοσία είναι ύψιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Το αίμα δεν παρασκευάζεται, δεν αγοράζεται, παρά μόνον προσφέρεται. Κάθε ένας από εμάς στη διάρκεια της ζωής του θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο φορές αίμα. Ένα μικρό και ανώδυνο τσίμπημα βελόνας και 15 λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο για ένα συνάνθρωπό μας».
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ”Ερυθρός Σταυρός”, για την άψογη συνεργασία και την ενημέρωση που παρείχαν προς τους αιμοδότες.