Μήνυμα Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου για τη νέα σχολική χρονιά
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος δήλωσε:
Βρισκόμαστε ξανά στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς. Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το σχολικό έτος ξεκινά και πάλι, όμως η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνέπειες της είναι ακόμη εδώ και η ανάγκη για προστασία και τήρηση των υγειονομικών μέτρων παραμένει μεγάλη.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε δύσκολες στιγμές, που επηρέασαν την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όμως, παρ’ όλες τις υγειονομικές δυσκολίες που ακόμα υφίστανται, είμαι πεπεισμένος ότι η φετινή σχολική χρονιά θα επαναφέρει βήμα – βήμα την καθημερινότητα των παιδιών μας στη φυσιολογική κατάσταση, αρκεί να επικρατήσει ψυχραιμία, πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης από όλους.
Η σκιά της πανδημίας δεν πρέπει, ούτε να σταθεί εμπόδιο, αλλά ούτε να επισκιάσει τις προσπάθειες και τα όνειρα της μαθητικής κοινότητας. Αντιθέτως, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να οπλιστούν με περισσότερη δύναμη, αισιοδοξία και επιμονή, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες, πάντα με την καθοδήγηση και την στήριξη των δασκάλων και των καθηγητών τους.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι έτοιμος να επιλύσει όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει και πως θα λάβει κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την υγιεινή, την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, με υγεία και όλοι να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και δύναμη!