Ακόμη μια δράση του Δήμου Πετρούπολης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε ακόμη μία εκδήλωση του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση που περιλάμβανε «Πίστα Κυκλοφοριακής Αγωγής» και «Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου» στον Πολυχώρο Αναψυχής & Άθλησης «ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ» (στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό – Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας».
Στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, τα παιδιά οδηγώντας τα ποδήλατα και τα πατίνια τους είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί και να έρθουν σε επαφή με τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.
Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ασκήσεις δεξιοτεχνίας ποδηλάτου – πατινιού εντός του γηπέδου μπάσκετ.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ως αναμνηστικό, ένα έντυπο για το ποδήλατο από τον Δήμο Πετρούπολης, καθώς και ένας φάκελος με γραφική ύλη, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, στον χαιρετισμό του προς τα παιδιά μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία, καθώς συμβάλλει στην απόκτηση σωστής και τυπικής οδικής συμπεριφοράς και ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν τη διαδρομή, να παίξουν και να διασκεδάσουν!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι, Φώτης Χριστόπουλος, Θανάσης Σκαλιστήρας, Θοδωρής Λάππας, Νίκος Κακαβάς, Στέλιος Χρυσικός, Κατερίνα Σταματοπούλου, Παναγιώτης Κάκαλης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βαμβακάς, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων, Βαγγέλης Σίμος (Λαϊκή Συσπείρωση), Μάνος Συλλιγνάκης (Πετρούπολη Νέα Αρχή), ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης Κώστας Παπαπάνος και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα #tsirikosbikes  για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου και τη χορηγία κρανών ποδηλάτου.
Ακόμη μια δράση του Δήμου Πετρούπολης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

Φωτογραφίες: George Panos Photography